THE RAISIN IN THE HOTDOG-END!

Ribe dyrskue bliver bedre og bedre år for år. I år ingen undtagelse – publikumsrekord – igen igen og næstflest dyr nogensinde på Danmarks ældste dyrskue, som blev afholdt første gang i 1865! Ribe dyrskue er nu for simmentalere Danmarks 3. største skue! Så er det virkeligt sjovt at konkurrere – især fordi vi kan mærke den dygtige ungdom bide os gamle alvorligt i haserne! (Brammingborg, Vangsgaard og Teglhøjgaard) For os på Sneumgaard var det en helt særlig glæde, at opleve hvordan denne nye generation af unge avlere – racens første generation der er opvokset med Simmental – med stort sportsman-ship – møder op med så mange gode dyr – de fleste til 23 points – hvor er det dog lovende for racen! Vi lover dem fair kamp til stregen fremover! For vi er skam også glade for vort eget resultat med den ene tyr (Safari) vi havde med. Den blev med 23 points og ærespræmie – bedste tyr – altså Champion!

Eftersom den (Safari) var vores bedst kårede tyr i år, så burde det jo ikke være en overraskelse for os – og især set i lyset af, at vi, med stor succes – havde tre andre lavere kårede tyre med til Landsskuet for en måned siden. Men hvorfor nu ikke denne her Safari til Landsskuet? Jo på Landsskuet ønskede vi at vise en besætningsgruppe med alle Simmentals tre farve-udfald – samtidigt med, at de eksteriør- og typemæssigt skulle være meget ens. For at vise, at farver er ligegyldige – det er jo netop en speciel charme ved Simmental, at vi som race, er de eneste der kan netop det – de eneste der har noget for enhver smag…… Og her passede denne her tyr (Safari) så ikke ind! Og så måtte den blive hjemme fra den store internationale scene og vente til Ribe. Og alligevel fik vi på Landsskuet Ærespræmie 23 points for vores besætningsgruppe. Og i tillæg dertil blev Sneumgaard Sputnik P Reserve Champion tyr på Landsskuet – med hele 24 points (og ærespræmie).

I Ribe blev en fjerde af vore tyre – Sneumgaard Safari PP – Champion tyr med 23 points og ærespræmie! Valdemar Jakobsen (Tidl. Hedetoft Simmental), der var dommer, begrundede det med dens fantasiske kødsætning – hvor han flere gange fremhævede dens bagpart. Som han sagde “Det er kød, der er det vigtigste”. Men den var jo også, som sagt, kåret med 2 points mere end Sputnik! Nedenfor ses hele dens stamtavle. Bemærk – at den på moders side har to af vore egne tyre i stamtavlen. En stamtavle der ikke findes magen til i verden – kan bruges til næsten alle køer i Danmark og andre lande. Og så er den i øvrigt til salg! Nyd her nedenfor rosinen i pølseenden – sagen er bøf! En femte tyr – også kåret bedre end Reserve Champion Sputnik – måtte helt blive hjemme – fordi den forventes at rejse til Simmentals hjemland – men herom senere!

Mor: Sneumgaard Mimi PP
Far: Samson PP (DE)
 
VIDEO
11 mdr. på video

Født 14. marts 2021.
Fødselsvægt: 44 kg/ 200 dages vægt: 450 / 365 dages vægt: 673
Bedste Simmentaltyr med 23 points og ærespræmie på Ribe dyrskue 2022.

Far:
Samson PP (DE)
FF:
Strabinos Pp (DE)
FFF:
Strabino PP (DE)
FFM:
Nora Pp (DE)
FM:
Sonja P (DE)
FMF:
Excalibur Pp
FMM:
Solar 911 PP (DE) 
Mor:
Sneumgaard Mimi PP
MF:
Sneumgaard Isidor P
MFF:
Sneumgaard Gulliver P
Sneumgaard Gulliver P
MFM:
Sneumgaard Dora P
MM:
Sneumgaard Henrikke P
MMF:
Ralmarkus P
MMM:
Sneumgaard Flora P

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SØG PÅ SIDEN
Ring for sim-snak!