Generelt om Sneumgaard

Kontakt  Find vej  Velkomstvideo  Generelt  Aktiv avlsbesætning  Sneumgaards historie  Vejret på Sneumgaard

Grundlæggelsen af besætningen på Sneumgaard

Sneumgaard Simmental blev grundlagt i 1987 med indkøb af en enkelt kvie fra en af Danmarks dengang absolut mest velrenommerede besætninger Briksbøl Simmental, fremavlet af den legendariske simmentalerpioner Jens S. Christensen, Briksbøl. Et par år senere indkøbtes endnu besætningento kvier fra Briksbøl-besætningen. Herudover indkøbtes en ko fra Måde Simmental ved Kristian Godt, Esbjerg. Endelig blev besætningen suppleret med en kvie fra Skovbo Simmental, Brædstrup, da Anna Marie Kristoffersen bortsolgte sin besætning. Siden har besætningen været lukket, og der har udelukkende været arbejdet med egne linjer i avlen. I tidens løb er et stort antal såvel han- som hundyr solgt fra Sneumgaard til både ind- og udland.

Fem kofamilier

Sneumgaard Simmentals besætning omfatter således 5 kofamilier, der går tilbage til følgende stammødre: Præstegården Danica, Tjæreborg Gurli, Briksbøl Jørgine, Måde Christel og Skovbo Melody. Alle fem familier kan uden undtagelser føre deres afstamninger direkte tilbage til fleckvieh i Østrig og Tyskland, hvorfra avlsdyr blev importeret i perioden 1974- 1985. (Sneumgaard Simmental benævntes i begyndelsen som hhv. ”Præstegården” og ”Tjæreborg”).

Tyre i avlenved stalden

I årenes løb har Sneumgaard Simmental som avlstyre anvendt et bredt spektrum af såvel dansk som international top-genetik indenfor simmental & fleckvieh. Såvel naturlig bedækning som inseminering har været anvendt. Undervejs er et antal tyre tillagt i egen besætning anvendt i avlen.Filosofien heri er, at forventer du, at andre kan bruge din genetik, så kan du også selv gøre det! Anvendelsen af egne tyre har også tjent til at fastholde en bestemt type og profil i besætningen.

 Besætningen ejes af Randi Kragh Hansen, Jens Jermiin Nielsen og Ellen Marie Jermiin Nielsen.

Simmental tyre har vi næsten altid til salg. Hvert år udstiller vi som regel mindst een tyr på Landsskuet i Herning. Sammen med at vi er aktiv avlsbesætning betyder det, at vi altid har fingeren på pulsen i forholdet mellem standarden af vores egen avl og avlen i Dansk Simmental i det hele taget. Når du køber et avlsdyr hos os er der derfor en god varedeklaration på dyret.

Sneumgaard Simmental er således for dig, som vil gøre et godt og trygt indkøb!

SØG PÅ SIDEN
Ring for sim-snak!