Køer

Køer  Kalve  Tyre over 1 år  Kvier over 1 år  Insemineringstyre  Egne tyre som fædre

Klik på billede for stamtavle.

Sneumgaard Sienna P

Sneumgaard Reine P

Sneumgaard Romance P

Sneumgaard Roulette PP

Sneumgaard Pallas P

Sneumgaard Ora P

Sneumgaard Opera PP

Sneumgaard Nancy P

Sneumgaard Mimi PP

Sneumgaard Medina

Sneumgaard Lilyane P

Sneumgaard Galina PP

Køer  Kalve  Tyre over 1 år  Kvier over 1 år  Insemineringstyre  Egne tyre som fædre
En god simmental ko:

Da Sneumgaard Simmental har en stor del af sine arealer beliggende i lavbunds- og marskområderne ved Nationalpark Vadehavet, er det et absolut must for en Simmental ko at dens bevægelse, lemmer og klove altid er af den bedste kvalitet. Knoglerne må derfor – ligesom i racens officielle avlsmål ikke være grove og ufleksible – også af hensyn til kælvninger. Yvere skal være gode, funktionelle med små patter, der på den ene side er lettilgængelige for kalvene og på den anden side ikke samler jord og smuds til sig, når køerne færdes i de ofte noget uvejsomme enge. Opmærksomheden er løbende rettet mod, at køerne har en høj mælkeydelse, så kalvene får en høj fravænningsvægt. For at opretholde dette er ny genetik fra tid til anden importeret fra to-formåls-populationerne i Tyskland og Østrig. Og nu også fra Tjekkiet!

Vore dyr forventes altid at have et særdeles godt og omgængeligt temperament. Kun dyr med det allerbedste temperament får lov at gå videre i avlen. Ligesom der selekteres for, at alene køer med de bedste moderegenskaber går videre i avlen. I årenes løb har lette kælvninger karakteriseret Sneumgaard Simmentals dyr. På dette punkt vælges der hårdt ved valg af tyre. Ved kvier tilstræbes helt overordnet, at kvien føder en levende kalv, så en ny generation af køer kommer godt i gang. Som en konsekvens af vores avlsmål er det ikke usædvanligt i besætningen at finde langtidsholdbare køer med 8- 10 kælvninger bag sig.

Som en af verdens mest udbredte kvægracer er Simmental kendt for sin mangfoldighed og variation. Dette resulterer i en uanet mængde af kombinationsmuligheder i avlen, som Sneumgaard Simmental også gør flittigt brug af med anvendelse af top-genetik fra alle verdenshjørner. Til racens karakteristika hører farve-variationen. Grundfarven er hvid med aftegninger fra lysegul over mørkegul til rød og dyb mørkerød. Aftegningerne kan vise sig i hele spektret fra overvejende fuld kropsdækning til broget, plettet og spættet eller prikket. Hos Sneumgaard Simmental er alle farve-kombinationer velkomne og betragtes som ligeberettigede. Dog fastholder vi på det bestemteste, at vi følger den internationalt anerkendte linje for simmental avlsmål med hvidt hoved, lys mule, lys bug og hvid halespids samt hvide underben. ”Briller” og øjenpigment forekommer ofte.

SØG PÅ SIDEN
Ring for sim-snak!