EN LEGENDE ER DØD! - Sneumgaard Simmental

EN LEGENDE ER DØD!

Kilbride Farm meddelte forleden, at deres favorittyr gennem tiderne  Sneumgaard Imperator PP, fik en “arbejdsskade” i ryggen for 3 uger siden på marken og derfor er afgået ved døden . Det har afstedkommet rigtig mange kommentarer og reaktioner fra hele verden rundt omkring på Facebook. Vi bringer et lille udvalg af dem nedenunder billedet af legenden.

Sneumgaard Imperator PP på arbejde.
På Facebook skriver Kilbride selv: “Det var en trist dag på Kilbride Farm i dag, da vi var nødt til at spørge vores dyrlæge om at aflive vores tyr, Sneumgaard Imperator PP, efter at han ude hos køerne fik en rygskade for næsten 3 uger siden.. Imperator med sin utrolige temperament og karakter har været mere end bare en tyr siden vi købte ham som en 3 måned gammel kalv i Danmark. Han har haft en stor indflydelse på besætningen og nu i hele Europa med afkom i mange lande. Så sent som i sidste uge opnåede sønner og døtre 3 første præmier på National Show i Danmark. Hans indflydelse vil fortsætte gennem hans afkom og sædbutikker. Sæd vil stadig være til salg til hjemme og eksport”
 
Grindell Farms, Canada: “Ked af jeres tab – så svært ved jeg. Han var enestående!”
 

Thomas Eydner, Tyskland: “En toptyr forlader scenen?. Jeg er meget ked af at høre det. Men jeg tror, han efterlader fantastisk afkom i mange lande!”

Louise Allan, England: “Heartbroken dækker ikke engang ??? far til min lille Gregor”

Jørgen Thorshov, Norge: “Ked af det. Men hans gener vil leve videre. Vi har 3 kvier efter ham, de er næsten perfekte.”

John Cartwright, Canada: “Så ked af at høre om jeres tab. Han er virkelig en legende blandt legender!”

Briony Looker, Australien: “Han producerede helt sikkert nogle fremragende dyr! Et stort tab, men heldigvis har du stadig sæd til at lade hans arv fortsætte.”

Heiko Greyhead, Tyskland: “Er i sorg over Imperator PP! En af de mest populære aktuelle kød Simmental tyre måtte aflives, efter at han har lidt en skade. R.I.P. !!”

Tony Thompson, New Zealand: Kære Michael Robson, det er en trist slutning på din PP-tyr, der har gjort så godt for dig på Kilbride Farm. Jeg husker ham godt, da jeg besøgte dig tilbage i 2015, da Imperator gik med sin første gruppe kvier. Så ked af at høre om dit tab. Med venlig hilsen til jer alle fra Glenanthony, NZ.

Bengt Vestgøte, Formand Norsk Simmental:  “Sneumgaard Imperator PP har satt tydlige spor etter seg i norsk simmentalavl og vil være opphav til en linje i avlsarbeide på rasen i mange år fremover. Det er pr i dag 70 -80 reinrasede avkom etter Sneumgaard Imperator i Norge, de fleste er født våren og sommeren 2018.og er nå ved å tre inn i avlen for å føre Imperator linjen videre. Flere døtre etter Sneumgaard Imperator PP er nå drektig og vil gi intressante kombinasjoner med Imperator og mange sønner virker i dag som avlsokser. En sønn av Sneumgaard Imperator PP er endatil blitt seminokse etter å ha blitt selektert i konkeranse med et stort antall simmentalkalver og så blitt best i fenotypetest der den er rangert på egenskaper som grovforopptak, forutnyttelse, tilvekst og ryggmuskelmål ved siden av å ikke ha avvik på kåring etter bedømmelse på klauver, ben. kropp, størrelse, bredde av bog rygg,lår, med mer. Sneumgaard Imperator PP sønnens navn er Nixon PP av Ødegården.”

Her må du hjertens gerne skrive en kommentar! Sæt et hak i rubrikken nedenunder - så får du en email, hvis nogen kommenterer din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.