Peno

Afkom efter Peno

Peno er en tyr, der stammer fra toformåls-populationerne i Østrig og Tyskland. Tyren er kendt for sine fremragende evner mht. kødproduktion, muskulatur, størrelse og eksteriør samt lette fødsler. Peno er mørkerød i farven og nedarver ofte denne farve til sit afkom.

Peno blev i slutningen af 1990’erne introduceret i Danmark  af Nyholms Simmental, der da også kort efter avlede en virkelig god Peno-tyr, Nyholms Uriel, der blev dansk insemineringstyr (23 point på Landsskuet). I vores besætning er tillagt Sneumgaard Jeopardy P, der efter en glimrende kåring og individafprøvning blev solgt som avlstyr til Birkegård Simmental, v/Henrik Kvist Jensen.

Selvom Peno er født helt tilbage i 1994(!), er tyren stadig (eller netop derfor) yderst interessant avlsmæssig set. I dens afstamning findes to af de allerstørste avlsmatadorer i tysk Fleckviehs historie – nemlig Panzer og Hassan.

Sæd af Peno er ikke længere tilgængelig på markedet, men da vi endnu har enkelte strå liggende, har vi fortsat muligheden for at producere en outcross med Peno, idet Peno har en helt anderledes afstamning end, hvad der er almindeligt i såvel Danmark som i udlandet. Og nu kan vi jo så bruge den på f.eks en homozygotisk pollet kvie med ny ukendt afstamning og være sikker på at få en pollet kalv! Det har vi ventet på – derfor vi gemte den! Anvendt i skylleprogram til Australien.

Sneumgaard Jeopardy P

Sneumgaard Kaja P

Sneumgaard Jupiter P

 
Far:
Panzer (DE)
FF:
Pasoka (DE)
FFF:
Patex (DE)
FFM:
Rosi (DE)
FM:
Sissi (DE)
FMF:
Saul (DE)
FMM:
Susi (DE)
Mor:
Gitti (AT)
MF:
Harko (AT)
MFF:
Hassan (DE)
MFM:
Orma (AT)
MM:
Gisela (AT)
MMF:
Primann
MMM:
Gazelle (AT)
SØG PÅ SIDEN
Ring for sim-snak!