Gulli av Stustad P

Afkom efter Gulli av Stustad P

Gulli av Stustad P er en norsk elitetyr, som er opdrættet af formanden for den norske simmentalerforening Bengt Vestgøte – en god bekendt af mange danske avlere. Den regnes på tværs af alle racer for at være Norges bedste tyr – måske endda nogensinde!

Hvad betyder det så, at en tyr i Norge får betegnelsen “Eliteokse”? Når en insemineringstyr har fået mange afkom med oplysninger på fødselsegenskaber, produktionsegenskaber og moderegenskaber kan den forfremmes til eliteokse. Hvis tyren da har avlsværdier over 100 og med høj sikkerhed – for hver de tre egenskaber fødselsegenskaber, produktionsegenskaber og moderegenskaber kan den af  avlsudvalget i den norske simmentalerforening og Tyr/Norsk Kjøttfeavlslag forfremmes til “eliteokse”. Gullis samlede avlsindeks er kanonhøjt – hele 134! Og i og med, at den er eliteokse, har den slet ingen dårlige indekser og indekserne er meget sikre!

Gulli giver små, meget vitale kalve, og både køerne og kvierne efter den har vist nemme kælvningsforløb. Dens afkom giver en særdeles god slagteafregning, idet de både slagter med høj kvalitet og høj vægt, men kun med lidt fedt. Der er også sikkerhed for, at dens hundyrsafkom afvænner kalve med høj vægt, idet dens døtre giver meget mælk. I indekserne kan man også se, at den videregiver en rigtig god rygmuskulatur. De kalve, vi har fået, lever fuldt op til de høje forventninger, som vi har haft på baggrund af de norske indekser! De er ekstremt nysgerrige, tamme og muskuløse.

Gulli har en fantastisk spændende stamtavle med genetik, som vi ikke er vante med i Danmark. Stamtavlen, der går langt tilbage på Gulli, kan findes ved, at trykke her Anvendt i skylleprogram til Australien.

 

Sneumgaard Olav PP

Sneumgaard Olli PP

Sneumgaard Pandora PP

Sneumgaard Rita P

Sneumgaard Ragna

Sneumgaard Rosalina P

Sneumgaard Rubicon P

Sneumgaard Sigurd P

SØG PÅ SIDEN
Ring for sim-snak!