Gulli av Stustad P - Sneumgaard Simmental

Gulli av Stustad P

“Gulli av Stustad P”, er en norsk elitetyr, som er opdrættet af formanden for den norske simmentalforening Bengt Vestgøte – en god bekendt af mange danske avlere. Den regnes på tværs af alle racer for at være Norges bedste tyr – måske endda nogensinde!

Hvad betyder det så, at en tyr i Norge får betegnelsen “Eliteokse”? Når en inseminatationstyr har fået mange afkom med oplysninger på fødselsegenskaber, produktionsegenskaper og moderegenskaper kan den forfremmes som eliteokse. Hvis tyren da har avlsværdier over 100 og med høj sikkerhed – for hver de tre egenskaber fødselsegenskaber, produktionsegenskaper og moderegenskapermed kan den af  avlsudvalget i simmetalforeningen og Tyr Norsk Kjøttfeavlslag forfremmes til “eliteokse”. Gullis samlede avlsindeks er kanonhøjt – 134! Og i og med, at den er eliteokse, har den slet ingen dårlige indekser og indekserne er meget sikre!
 
Gulli giver små kalve og både køerne og kvierne efter den har vist nemme kælvningsforløb. Dens afkom giver en særdeles god slagteafregning, idet de både slagter med høj kvalitet og høj vægt, men kun med lidt fedt. Der er også sikkerhed for, at dens hundyrsafkom afvænner kalve med høj vægt, idet dens døtre giver meget mælk. I indekserne kan man også se, at den videregiver en rigtig god rygmuskulatur. De første fem kalve vi har fået lever fuldt op til de høje forventninger, som vi har på baggrund af de norske indekser! De er ekstremt tamme og muskuløse.
 
Gulli har en fantastisk spændende stamtavle med genetik, som vi ikke er vante med i Danmark. Stamtavlen, der går langt tilbage på Gulli, kan findes ved, at trykke her
 

Sneumgaard Olav PP

Sneumgaard Olli PP

Sneumgaard Pandora PP

Sneumgaard Rita P

Sneumgaard Ragna

Sneumgaard Rosalina P