GS Start

Afkom efter GS Start

“Out-cross” er et engelsk udtryk for en krydsning med en helt anden race eller avlslinje helt uden fælles forfædre så langt tilbage øjet rækker i generne. Det er den måde at indføre nyt helt u-relateret genetisk materiale i en population. Det øger den genetiske mangfoldighed, hvilket reducerer risikoen for individer med genetisk bestemte sygdomme eller genetiske abnormiteter. Forøgelse af variationen af gener i genpuljen beskytter mod også imod stressfaktorer fra miljøet, viste en veterinærmedicinsk undersøgelse af den genetiske mangfoldighed inden for katteracer. 

At lave “out-cross” er derfor meget vigtigt i disse år, hvor en del af Europas kød-simmentalere har utroligt tætte familiebånd i én eneste fælles “rundkørsel”. At bruge en tyr født for 28 år siden, som ikke har været brugt i 10 generationer eller mere, har helt den samme virkning, som hvis man bruger en helt ny tyr, der kom fra en helt ukendt population eller endda en anden race!

Derfor har vi nu genindført den gamle østrigske tyr ”GS Start” (født 1992) fra den østrigske to-formåls population. En af vores gode kolleger, William Rix, Nyholms Simmental havde for mange år siden stor succes med ”GS Start” – her omkring 15 – 20 år senere husker vi stadig dens døtre som fremragende, lange stærke køer med masser af form, gode klove og lemmer tilføjet en fremragende holdbarhed, høj mælkeydelse og gode yvere og ikke mindst: Muskuløse dyr!

I Østrig viste ”GS Start” det samme med døtre af denne standard. Mange af dem malkede gennem mange laktationer og lå med livsydelser på over 100.000 kg. forholdsvist fed og proteinrig mælk. Alt dette passer så godt ind i vore avlsmål, som du kan finde øverst på siden.

Vi forventer meget af genstarten denne fremragende gamle Fleckvieh-genetik. Vi mener, at denne “nye” gamle genetik vil vise sig at være et sandt out-cross! Her billede af dens første 2 kalve, som allerede viser et meget stort potentiale med muskulatur og tilvækst. Roligt temperament! Nederst stamtavle på GS Start

Sneumgaard Restart P

Sneumgaard Stella P

   
Far:
Stress (Tysk)
FF:
Streif (Tysk)
FFF:
Streiter (Tysk)
FFM:
Heidi (Tysk)
FMM:
Bianka (Tysk)
FMF:
Bimbo (Tysk)
FMM:
Senta (Tysk)
Mor:
Wera (Østrig)
MF:
Harter (Østrig)
MFF:
Haxl (Tysk)
MFM:
Olga (Østrig)
MM:
Wanda (Østrig)
MMF:
GS Hetro (Østrig)
MMM:
Wella (Østrig)
SØG PÅ SIDEN
Ring for sim-snak!