TOPKÅRING AF SNEUMGAARD OSCAR PP - Sneumgaard Simmental

TOPKÅRING AF SNEUMGAARD OSCAR PP

Vi har lige nu 3 store tyre, mellem 18 og 29 måneder, efter Sneumgaard Imperator PP, gående. En daglig fryd for øjet i stalden og tilmed venligt socialt selskab! Dem har vi naturligvis planer med. Som led i disse planer har vi netop fået Sneumgaard Oscar PP kåret. Det blev en flot kåring! De 2 ældre har kåringstal fra foråret. Fælles for dem alle 3 er, at de er kåret særdeles højt for muskulatur (90).

Imperators mor er kåret med hele 93 for helhed. Det nedarves, sammen med lave fødselsvægte, til dens sønner. Vi har indtil nu fået i alt 6 tyre efter Imperator kåret – de er kåret med 87,5 i gennemsnit for helhed, hvilket betyder at Imperator har løftet kåringerne i forhold til deres mødres kåringer. Så høj en gennemsnitskåring har vi aldrig før opnået efter en enkelt tyr. Derudover blev Sneumgaard Nobel PP topkåret i Tyskland med 9-9-8. Det fortæller om en tyr, der slår meget tydeligt igennem rent genetisk. Det er da også derfor, at den i Tyskland kaldes en “Stempel-bulle” og i Storbritannien og Irland en “Stamp-bull” – den sætter sit tydelige stempel på afkommet. Man har altså stor sikkerhed for, hvad man får af den. Dog kan vi se at afkommets farvetegning i høj grad bestemmes af moderens gener. Men farve betaler slagteriet jo ikke for!

En stor samling billeder af Imperators afkom i ind- og udland kan ses her. Kåringstallene for de 3 vi har gående lige nu er som følger:
(klik på billeder for stamtavler)

Sneumgaard Oscar PP:

Krop/racepræg: 87
Muskulatur: 90
Lemmer: 88
Helhed: 91

Sneumgaard Network PP:

Krop/racepræg: 86
Muskulatur: 90 
Lemmer: 84 
Helhed: 89

Sneumgaard Nexus P:

Krop/racepræg: 86
Muskulatur: 90 
Lemmer: 86 
Helhed: 90

Her må du hjertens gerne skrive en kommentar! Sæt et hak i rubrikken nedenunder - så får du en email, hvis nogen kommenterer din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.