NY NORSK TYR PÅ SNEUMGAARD

(Stamtavle nederst på siden) Kumshot P av Hovde er ung norsk tyr,  som vi nu har sat i brug på Sneumgaard. Den fik ved kåringen maksimumkarakteren 9 i næsten ALLE kategorier og er derfor også kåret med maksimumskarakteren 9 for helhed! En rigtig eksteriørtyr! Den er pænt stor i rammerne, godt sat sammen, med gode lemmer og en god dybde i rygmusklen. På teststationen Staur – hvor tyrene ikke fodres ad libitum, men efter afmålt tildeling – havde den en tilvækst på 1877 gram pr. dag – fødselsvægt 37 kilo, 200 dages vægt på 393 kg og en etårsvægt på 704 kilo, hvilket med fodringsmetoderne på Staur er rigtig meget! Ved afprøvningen viste den også rigtig gode egenskaber mht. grovfoderoptagelse.

Kumshots kåring på muskulatur og størrelse gør den til en af de højest kårede simmentaltyre i Norge nogensinde! Historisk set har kun 3 tyre opnået topkarakteren 9 for helhed. Kumshots far er den svenske tyr Pepper P av Katsløsa –  en tyr med stærke moderegenskaber, lette kælvninger og et fremragende eksteriør, som den i den svenske kåring gik til tops med, med 9 for helhed!  Morfar til Kumshot er den canadiske Champs Bravo U60. Bravo er en særdeles god tyr mht. moderegenskaber og er i Canada blandt de 1% bedste simmentaltyre på mælk, hvilket jo er vigtigt for kalvenes tilvækst.  De første norske ungtyre efter Kumshot blev slagtet ved årsskiftet 2018/19 med lovende resultater på slagtevægt og klassificering. Kumshot har et godt fødselsindeks (på dens egne kalve) i Norge og kan dermed bruges på kvier.

Afkom på Sneumgård:

Sneumgaard Pallas P

Far:
Pepper av Katsløsa P (S)
FF:
Prostock Hickory PP (USA) 
FFF:
Hermanus (DE)
FFM:
Double Bar D Flash (CAN)
FM:
Helene av Katsløsa (SE)
FMF:
Cebo av Stegatorp (SE)
FMM:
Helene av Rørum (SE) 
Mor:
48945 (Nor)
MF:
Champs Bravo 60U (CAN)
MFF:
Champs Romano (CAN)
MFM:
Virginia Poll 676411 (CAN)
MM:
38577 (NOR)
MMF:
Doffen av Nes (NOR)
MMM:
29102 (NOR)

Her må du hjertens gerne skrive en kommentar! Sæt et hak i rubrikken nedenunder - så får du en email, hvis nogen kommenterer din kommentar!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

SØG PÅ SIDEN
%d bloggers like this: